3 utvecklande boktips för sommarläsningen

Längtar du efter ny inspiration och att få ladda batterierna över sommaren? Här kommer tre boktips från ledarkonsulten Katinka Kubenka för dig som både vill koppla och av och utvecklas i hängmattan.

Omval – Hur du väljer om ditt liv och din karriär (innan någon annan gör det åt dig)

omvalBättre titel och budskap på en bok får man leta efter och den är också väl värd att läsa! Jag rekommenderar Anna Iwarssons bok för att den inspirerar oss till att styra upp våra liv, så att det vi väljer känns angeläget och meningsfullt. Du får en metod som hjälper dig att må bra både på jobbet och i privatlivet genom att behålla initiativet och fokusera på rätt saker.

Anna Iwarssons webbplats

Tändvätska

tandvatskaVill du få konkreta, användbara råd och allt det bränsle du behöver för att söka upp och ta dig an utmaningar såväl på jobbet som privat? Då är detta boken för dig! Här får vi lära oss hur man säljer in idéer, hanterar avundsjuka, varför framgång föder framgång, hur framgångsrika team fungerar och mycket, mycket annat. Makten att definiera framgången ligger alltid hos oss själva och sen skadar det inte att ha roligt längs vägen hälsar Annika M Malmberg Hamilton som skrivit boken.

Annika Malmberg Hamiltons webbplats

Bortom glastaket

Är du nyfiken på hur vi tillsammans genom karriär- och glastaketledarnycklar kan skapa en framtid bortom glastaket? Låt dig då inspireras av 26 ledande kvinnor som berättar om sin väg till toppen. I öppenhjärtiga intervjuer genomförda av författarna Ulrika Sedell och Lena Gustafsson delar de med sig av sina livsresor och erfarenheter. Vad driver dem? Varför lyckades just de? Hur hanterar de motstånd och framgång? Hur ser de på ledarskap?

Författarnas webbplats

 

Har du egna boktips du vill dela med dig av? Kommentera gärna här nedan!

 


Om författaren

Katinka Kubenka är ledarkonsult och driver konsultbolaget Insight Consulting som levererar tjänster inom ledarskap, utveckling, avveckling, omställning och rekrytering i hela Sverige. Läs mer om Katinka och Insight Consulting här. 

Läs om våra övriga bloggare

Tags: ,