Från AI till kvinnliga investeringar och mångfald i ledarskapet – höjdpunkter från 2017

Vi planerar för fullt för nya intressanta blogginlägg och gästbloggare och inom kort dyker de upp. Bland annat gästar Anna Bellman, som arbetat som journalist inom radio och tv samt var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, oss. Anna driver idag Bellacom Speaking Partner och kommer att lära oss hur vi framgångsrikt når fram med vår kommunikation oavsett målgrupp.

När man planerar framåt kan det vara bra att titta bakåt, vad pratade vi om förra året? Det var precis vad vi gjorde här i bloggen och jag känner mig stolt när jag läste igenom ett 2017 fullt av intressanta inlägg från fantastiska gästbloggare i vårt nätverk som ville och valde att blogga just hos Junghahn & Partners. Känner mig stolt över att ha berört så många med högaktuella ämnen; karriärutveckling, ledarskap, mångfald, AI, hälsa & hållbarhet, jämställdhet i arbetslivet, m.m. Det här är texter som kommer att hålla länge!

Bland annat gästades vi av:

Stefan Fölster, Chef Reforminstitutet, bloggade om framtidens arbetsmarknad ”Kratta i manegen för framtidens jobb”

Susanne Svensson, Stockholms Stadsmission, reflekterade över vinsterna i att ”Mångfald ger ökad affärsnytta och är ett vinnarkoncept – men kräver modiga ledare”


Margareta Neld, medgrundare till Asynjor Invest, om hur kvinnliga investeringar i bolag skapar en mer jämlik maktfördelning på arbetsmarknaden ”Så bygger kvinnor fler bolag i Sverige genom investeringar”


Simon Elvnäs, Magister i ergonomi och doktorand vid KTH, visar i en omfattande forskningsstudie att ”Chefer leder inte som de tror – unik studie från KTH”


Annika R Malmberg Hamilton, Framgångsexpert, bloggade om hur vi ”Bygger på våra styrkor och får flow på jobbet”


Ulrika Sedell, Ledarskapsutvecklare, gav oss ”7 nycklar för ett framgångsrikt ledarskap”


Missade du någon av inläggen från våra intressanta gästbloggare, så har du alla chanser att läsa dem nu!


Om författaren

Louise Junghahn driver Junghahn & Partners. Sedan 2001 arbetar hon som rekryterings- och searchkonsult och rekryterar chefer, ledare och specialister inom marknadsföring, kommunikation, HR och ekonomi. Utnämndes 2014 till ”Topp 50 rekryterare i Sverige”. Läs mer om Louise och Junghahn & Partners här.

Läs om våra övriga bloggare

Tags: , , , , , ,