Så navigerar du rätt på kandidaternas marknad i höst

Många har säkert under sommaren funderat på att förändra sin arbetssituation och många andra har funderat på hur de ska lösa sina rekryteringsbehov under hösten och hur de ska arbeta med en hållbar och långsiktig kompetensförsörjning.

Vi har haft högtryck i rekryteringsbranschen under första halvåret 2018 och ser inga signaler på att det kommer ändras den närmaste tiden. Det är arbetstagarnas marknad och kandidaterna som sätter mer av agendan.

Det betyder att som arbetsgivare och varumärke behöver du ha en rekryteringsprocess som är snabb utan att tumma på hög kvalitet. Kanske behöver du kunna vara mer flexibel och växla upp tempot i processen då din toppkandidat säkert har andra erbjudanden på gång. Dessutom är det avgörande att kunna beskriva tjänsten på ett både ärligt och attraktivt sätt utifrån kandidatens perspektiv. Har du förstått vad som är viktigt för personen framför dig så att du kan lyfta just de delarna?

Det många glömmer är att förutom rollen och företaget så väljer vi jobb även utifrån vilken chef vi kommer få. Kan du beskriva dig själv, din ledarstil och din vision på ett lättförståeligt och personligt sätt? Så att potentiella talanger får en känsla av hur det skulle vara att jobba med dig.

Känner du att du saknar kunskap eller tid för att hitta dina bästa talanger, ta professionell hjälp. Junghahn & Partners kan hjälpa dig att rekrytera chefer och seniora specialister inom HR, Kommunikation, Marknadsföring och Ekonomi i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Lycka till med rekryteringarna i höst!

 


Om författaren

Louise Junghahn driver Junghahn & Partners. Sedan 2001 arbetar hon som rekryterings- och searchkonsult och rekryterar chefer, ledare och specialister inom marknadsföring, kommunikation, HR och ekonomi. Utnämndes 2014 till ”Topp 50 rekryterare i Sverige”. Läs mer om Louise och Junghahn & Partners här.